Ez más

Csak nézz rá, ez teljesen más, mint egy csocsó. Ebben a játékban a bábusorok mozgatása helyett, külön-külön irányíthatsz minden egyes bábut. Ez azt jelenti, hogy ha például, ketten játszotok egymás ellen, hat-hat bábut kell irányítanotok.
A játék két-két fő egymás elleni harcában is különbözik a már megszokott csocsótól. Az asztalifocin választhattál a csatár- és hátvédsorok között, itt azonban ezt a döntést nem szükséges meghoznod. Ha négyen játszotok, mindenkinek jut védő és támadó egyaránt. Igazságos felosztás esetén egy főre három-három bábu jut. Ebből kettő támadó és egy védekező vagy pedig fordítva.

 • Egy sör és egy kis játék. Kell ennél több?

  Egy sör és egy kis játék. Kell ennél több?

 • A korong közelről. Most nem ütik.

  A korong közelről. Most nem ütik.

 • A védésre érdemes odafigyelni.

  A védésre érdemes odafigyelni.

 • Támadásban a sárga csapat. Gól lesz.

  Támadásban a sárga csapat. Gól lesz.

 • Szünet - két meccs között.

  Szünet - két meccs között.

 • A játék felülnézetből.

  A játék felülnézetből.

 • Összecsapás előtti pillanatban.

  Összecsapás előtti pillanatban.

 • Támadásban az egyik csatár.

  Támadásban az egyik csatár.

 • Egy közeli kép a figura szemszögéből.

  Egy közeli kép a figura szemszögéből.

Biztosan számodra sem ismeretlen az a tehetetlen érzés, amikor csocsózás közben feszülten figyelted a partneredet, hogy mit csinál elől, majd amikor hozzád került a labda ő csak felállította a bábuit, hogy ne akadályozza a lövéseidet. Természetesen a bábusorok között lehetett passzolni is egymásnak, de a csapatmunka mégis korlátolt volt.

Ha ketten vagytok egy csapatban, és azt akarjátok, hogy minél eredményesebben játsszatok, összehangolt támadásokra és védekezésekre van szükségetek. Így a játék nem csupán a reflexeidet és kézügyességedet fejleszti, hanem együttműködési képességeidet is kibontakoztatja.

Természetesen hasonlóságok is fellelhetőek a két játék között. Mint az asztalifociban, itt is növelheted nyerési esélyeidet a jól begyakorolt mozdulatsorok által. Ha már profi vagy a játékban, megmutathatsz egy-két trükköt a barátaidnak, vagy pedig élesben is kipróbálhatod magad egy-egy kihívás alkalmával. Ahogy a csocsónál már-már közismert a kúszás, így az ebben a játékban sem ismeretlen. Ha nem lőttél egy gólt sem, már mászhatsz is az asztal alá. Ennek is négy lába van, át fogsz alatta férni. Ja és ne feledd, felállhatsz azonnal, hiszen nincs rúd a fejed felett.