A hokiasztal technikai háttere

 A játék menete

A hokiasztal üzemeltethető érmével vagy igény esetén ingyenes módban is. Alapbeállításként 100 Forintos érmével működik, ám ez bármely más, hazai vagy egyes külföldi érmékre is átállítható, így pédául nem okoz gondot a gép Euro-val való üzemeltetése sem.

A játék az érme bedobása után az indító kar meghúzásával veszi kezdetét. Ekkor elindul a légfúvás, és a digitális számlálón a PLAY felirat lesz olvasható. Körülbelül 2 másodperccel később az automatika a játéktérre dobja az első korongot.

Az eredmény alakulását a kijelzőn folyamatosan figyelemmel lehet követni. A játék kétféleképpen érhet véget: a játékosok az időkorláton belül gólt lőnek a tizedik koronggal vagy a 8 perces időkeret elteltével a még a játéktéren lévő korong gólra váltása után a gép leáll.  

Minden egyes bábu külön rúddal mozgatható. A rúd kihúzásával, illetve betolásával lehet a bábut előre és hátra mozgatni. A rúd markolatának forgatásával pedig a bábu is fordul, így azok 360 fokos szögben képesek körbeforogni, passzot adni és fogadni, valamint lőni.

A játékgép technikai háttere

A bábukat mozgató törhetetlen műanyag rudazatot kívülről nem kell semmilyen kenőanyaggal kezelni. Így elkerülhetőek a nem kívánatos olajfoltok. Továbbá ez a napi takarítás-karbantartás idejét is lerövidíti, mert nem kell áttörölni majd átkenegetni minden egyes rudat.

A felhasználás intenzitásától függően körülbelül havonta, másfélhavonta esedékes egy belső takarítás, kalibrálás valamint belső olajozás, mely tökéletes csúszást és gördülékenységet biztosít a mozgó alkatrészek számára.

 • A légtechnika motorja.

  A légtechnika motorja.

 • A burkolat mögötti digitális kijelző.

  A burkolat mögötti digitális kijelző.

 • A három részre nyitott hokiasztal.

  A három részre nyitott hokiasztal.

 • A hokiasztal beépített lámpáinak ereje teljes sötétségben.

  A hokiasztal beépített lámpáinak ereje teljes sötétségben.

 • A pénzkazettában bőven van hely az érmék számára.

  A pénzkazettában bőven van hely az érmék számára.

 • A beépített világítás bőven elegendő fényt ad a játékhoz.

  A beépített világítás bőven elegendő fényt ad a játékhoz.

 • A kapu alulnézetben.

  Itt esik be a korong.

 • Az irányító rudazat ide fut be.

  Az irányító rudazat ide fut be.

 • A játékgép belső fele.

  A játékgép belső fele.

 • A pénzkazetta lakatos rögzítése.

  A pénzkazetta lakatos rögzítése.

 • A kijelző-elektronika.

  A kijelző-elektronika.

 • Az elektronikus vezérlőegység.

  Az elektronikus vezérlőegység.

 • A lakatolható pénzkazetta.

  A lakatolható pénzkazetta.

Az játéktér területén nincs olyan pont, ahová legalább egy bábu, ütője segítségével el ne érjen, így a korong állandóan mozgásban marad. A bábuk a játéktér több pontján is közelharcot vívhatnak a korongért. Az ilyenkor fellépő ellentétes erők semmilyen veszélyt nem jelentenek a bábukra, mivel azok  törés és összegabalyodás nélkül képesek körbefordulni, ezáltal elnyelik az ütközés energiáját.

A játékélmény gerincét a légfúvásos rendszer adja, amely a gép gyomrában található levegőt fújja át a “jégpálya” sok száz kis pólusán, így csökkentve minimálisra a súrlódást. A tápegység hűtőjének apró szellőzőjét leszámítva, mely a gép alján helyezkedik el, az asztal teljesen zárt rendszert alkot így kívülről a játékosok átlal nem hozzáférhető. A gép belseje csak egyedi kulccsal nyitható, hiszen az elektronikai és műszaki részeken kívül itt található a pénzkazetta is, mely igény szerint akár két lakattal is lezárható, illetve rögzíthető a gép gyomrához. Ez különösen hasznos közös üzemeltetés esetén. Így lehetőség nyílik arra, hogy a helyszínt biztosító személy és a gép tulajdonosa is, elhelyezzen egy-egy saját lakatot a fémkazettán. Ennek egyik előnye, hogy lehetővé teszi a megbízható elszámolást, de annak a gépben található digitális számláló is iránymutatatója lehet.

Az asztal valódi nehézsúlyú játékos, ebből kifolyólag mozgatása nehézkes, ám ennek előnye, hogy a játék jóformán elpusztíthatatlan. Olyan stabilan áll, hogy nincs szükség beépített pohártartóra, így az nincs is rajta. A 4 mm vastag edzett üveglap elég erős, hogy a mindennapi használatból adódó igénybevételnek ellenálljon. A súlyos ámde strapabíró anyagok használata miatt a gép mozgatásához két ember szükséges. Amennyiben a helyzet úgy kívánja, a kinyitott játékasztal biztonságosan, néhány kéziszerszám segítségével három részegységre szedhető szét. Ez jócskán megkönnyíti az asztal mozgatását, így akár olyan termekbe, helyiségekbe is elhelyezhető a játékgép, ahova lépcső vagy szűk ajtó vezet. A hokiasztal az energiatakarékos fénycsöveivel, még teljes sötétségben is ugyanolyan játékélményt nyújt, mint egy jól megvilágított szobában.

A játékasztal megvásárlása esetén a termékre egy év garanciát vállalunk, az egy év után fellépő esetleges javításokhoz, alkatrész cserékhez pedig teljes szerviz támogatást nyújtunk.

Az asztal paraméterei:

Betolt rudazattal: 820 x 1510 mm
Kihúzott rudazattal: 820 x 1810 mm
Magasság: 970 mm
Súly: 120 kg
Elektromos ellátás: 240V / 120V